Shiatsu on japanilaiseen perinteeseen pohjautuva kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto joka on saanut vaikutteita myös Kiinasta. Vuosituhansien ajan itämainen lääketiede on tutkinut energian virtausta kehossa ja vapaasti virtaava elämänenergia (Ki) on sen mukaan terveyden perusta. 

Peukaloilla, kämmenillä, kyynerpäillä ja jalkapohjilla painellen käydään läpi koko keho tai osa kehosta riippuen kulloisestakin tarpeesta, tavoitteena harmonisoida kehon toimintaa. Erilaiset venytykset saattavat myös sisältyä hoitoon ja tärkeässä osassa on pään ja kasvojen hieronta. 

Hoidon tarkoituksena on tukea kehon omia parenemisprosesseja, lievittää kipua ja laukaista erilaisia jännitystiloja sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Mikäli kärsit stressistä, unettomuuudesta, ahdistuksesta, erilaisista kiputiloista, jännityksestä, päänsärystä, saattaa shiatsu olla avuksesi. Shiatsu ei pyri korvaamaan lääketieteellistä hoitoa mutta monet ovat kokeneet saaneensa apua vaivoihin joihin länsimainen lääketieteen tietämys ei ole auttanut.

Shiatsu-hieronta tapahtuu lattialla futon-patjan päällä. Asiakkaalla on hoidon aikana yllään mielellään luonnonkuituinen pitkähihainen ja -lahkeinen asu (esim. college-oloasu, puuvillakerrasto tms.) ja jalassa sukat. Ennen hoitoa olisi hyvä välttää raskasta ateriointia. Mikäli on joku tietty vaiva johon olet hakemassa apua, kerro siitä ajanvarauksen yhteydessä tai hoidon aluksi. Hoidon jälkeen sekä muutaman päivän ajan tulisi nauttia tavallista enemmän vettä tukeaksesi kuona-aineiden poistumista. Myös rasittavaa toimintaa tai erityisiä voimanponnistuksia tulisi välttää heti hoidon jälkeen, etenkin jos tunnet itsesi voipuneeksi.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi.


P.S. 

Shi merkitsee peukaloa, Atsu painamista eli Shiatsu = peukalolla painaminen